Gå tillbaka till webbplatsen

Pacemaker Planner!

I helgen har jag hittat ett nytt hjälpmedel för att planera skrivandet och jag är redan rätt såld på det! Det heter Pacemaker Planner (eller bara Pacemaker) och är ett visuellt sätt att planera hur mycket man behöver skriva per dag eller vecka för att nå sina uppsatta mål. Målen kan vara definierade på olika sätt: antal ord per vecka, antal ord totalt, antal sidor, antal tecken osv. Man skapar en plan för varje projekt man arbetar på - det kan vara en roman men också mindre projekt såsom en artikel, en essä, en uppsats osv. Därefter fyller man i hur man helst vill jobba: t.ex. i samma rytm dag efter dag, eller måndag - fredag, eller genom att skriva större textavsnitt först och ta det lugnare mot slutet av perioden. Man kan välja bort att arbeta i helgen, eller om man hellre vill - dra upp tempot över lördag och söndag.

När man har knappat in alla uppgifter för hur man tänker sig sitt projekt räknar programmet ut hur mycket man behöver skriva per dag och upprättar ett visuellt schema där man lätt kan hålla koll på hur mycket man skriver, om man ligger före eller efter i sin process osv.

För mig, som behöver ha visuella planer för allt jag gör, är det här en guldgruva att ha snubblat över. I helgen skapade jag scheman för de två manus jag arbetar med parallellt just nu och det sporrade mig till att avsätta tid i helgen till att skriva på dem båda två. Jag använde ca 30 min till varje manus och kom upp i det ordantal som mitt schema rekommenderade på den timmen. Sedan kunde jag lägga skrivandet åt sidan mentalt och ägna mig åt familjen - precis som jag ville göra under helgen.

Kanske är detta också något för er - här kommer en länk: Pacemaker