Gå tillbaka till webbplatsen

Att planera en historia

Klipp och klistra för att inte fastna i egna spår

Hej hör ni, nu har jag kört lite fast i den historia jag jobbar med och försöker en ny taktik. Jag skriver ned de olika scenerna som jag har tänkt mig på olika långa pappersbitar - allt efter hur lång tid varje scen/avsnitt varar. Sedan sätter jag upp dem på min anslagstavla i olika modeller och får då förhålla mig till att historien kan utvecklas på väldigt olika sätt. Alltså t.ex. om ett avgörande samtal kanske kommer långt efter den händelse som jag från början tänkte att det låg före. Det gör att jag behöver stångas med min egen invanda logik som pekar i en viss riktning och istället får ta del av mina fiktiva karaktärers ikke-logiska handlingsmönster. Vilket verkar göra allting mer intressant ...