Gå tillbaka till webbplatsen

Vem är Herta Hahn?

I gråkalla november 2020 påbörjade jag ett skriväventyr där huvudpersonen är en ung kvinna vid namn Herta. Därefter har vi haft våra bergochdalbanor, äventyret och jag. Handlingen har ibland utspelat sig som film i mitt huvud, bara att skriva ner så fort fingrarna hinner med över tangenterna. Ibland har den istället suttit som en tjurig hund på trottoaren och vägrat följa med in. Men nu börjar alltså det äventyret hitta den form som den ska möta sina läsare i. Över 600 sidor ska nämligen snart ljudbok för Storytel Originals med Odile Nunes som uppläsare. Och i början av november trillar de 6 första titlarna om Herta Hahn in på Storytels hyllor, färdiga att lyssnas på. 

Men vem är hon då, hon Herta? Hon blev diskuterad på ett möte idag och då framkom olika synpunkter. "Herta är lite torr så där, hon har ett slags auktoritet." "Fast hon är också våghalsig och känslosam, så pass att det kan gå överstyr." "Herta är en fattig kvinna som en gång på 1916-talet drömmer om ett annat liv än det hon har blivit född till." "Och så är hon ambitiös, även om hon inte riktigt vet det själv." "För mig har Herta letat sig in i mitt hjärta och jag glömmer att hon är en karaktär i en roman. Kan komma på mig själv med fundera över vad hon skulle tycka om ett eller annat." 

Herta Hahn är lite av varje, som ni förstår. Och jag gläder mig väldigt till att få dela hennes berättelse med er.