Gå tillbaka till webbplatsen

Januari är en snabb månad

Hälften av månaden har redan gått. Jag vaknar tidigt och tänder ljusen i fönstren, ser ut över himlen där det fortfarande kommer att dröja en timme eller två innan det första solljuset letar sig upp bakom havet. Min lista över saker att göra verkar aldrig ta slut. Om några veckor flyttar vi och min insats på det området består just nu av att jag har börjat sortera i en garderob. Ingenting annat är rört. Eftersom jag samtidigt ska avsluta på mitt arbete, förbereda för tjänstledighet och lämna över till en vikarie, är det där fallut fokus ligger. Där och på att skriva när jag kommer åt. Februari ligger nära och därmed stora förändringar. Jag undrar hur det kommer att kännas att gå upp för grusgången mot stugorna första gången, undrar om det kommer att ligga snö på gräsmattorna, om det kommer att vara en grå himmel ovanför oss? Det första vi ska göra är att lägga in ved och tända i kakelugnar och vedspisar. Precis som Johanna gjorde i boken om Klarudden. Det väntar jag på, det ljudet av veden när brasan tar sig, när röken stiger i skorstenen. Men fram till dess är det fullt fokus på arbete på dagarna, skrivandet på kvällarna och lite packning däremellan.