Gå tillbaka till webbplatsen

Inspiration - the american way

Något som måste vara bland det bästa med internet är hur lätt vi kan dela kunskap med varandra. Jag älskar Ted talks till exempel, eller Khan Academy. Att kunna koppla upp sig och lyssna på föredrag som tidigare enkom varit för en begränsad publik, eller kunna få tillgång till kvalificerad undervisning i allt från matematik till konsthistoria. Vilken fantastisk tillgång!

En föreläsare som jag upptäckte för några år sedan heter Robin Sharma. Han är av indiskt ursprung och uppvuxen i Kanada. Han har sin bakgrund inom juridiken men har byggt sin karriär genom skriva böcker om livssval och som livsstilscoach. Robins kommunikationssätt är väldigt nordamerikanskt. Det är stora gester och stora ord. Om man kan stå ut med det tycker jag att man kan få ut mycket från att titta på hans videos, inte minst när det gäller att sätta och nå mål.

Videon här nere tittar jag på i mellandagarna varje år. Innan vi äter nyårsmiddag får alla i familjen svara på några av de frågor som Robin ställer i videon. Vad är det viktigaste du har lärt dig under året som gått? Vad är du mest tacksam över att du har fått vara med om? Vilka är dina viktigaste mål inför året som kommer? Det för oss närmare varandra i familjen och det gör också att vi upptäcker nya saker om varandra, precis innan ett nytt år ska börja.

Jag länkar till videon här nere, lägger även med en länk till Khan Academy om någon är sugen på att avsluta året (eller börja det nya) med en föreläsning om t.ex. mikroekonomi eller världshistoria.

Allt gott!