Gå tillbaka till webbplatsen

Hej i maj!

Månaden maj är som en vit sten man har hittat och lagt i jackfickan. När jag cyklar till barnens skola liksom sprätter det i träden av livskraft. I Pildammsparken slå ut löven ut på några få dagar, skapande gångar storslagna gångar genom parken. Jag försöker hinna med att gå en sväng där varje morgon, efter att yngsta barnet är lämnat på sin skola. Drar in vårens dofter genom näsan, föreställer mig hur en hund går promenaden vid min sida. Gärna en tax med lurviga öron.

Vid skrivbordet börjar jag äntligen se vägs ände på vårens arbete. En ny roman i serien om Huset i Mölle har det blivit, liksom tre nya avsnitt på Histoiren om Herta. Romanen, som heter Önskedottern, släpps i augusti. Den har varit en resa att skriva och jag kan ärligt säga att vissa delar har fått mig att lipa över tangentbordet. Om det är ett tecken på att det är en rörande historia, eller att jag är en ovanligt blödig person utan minsta distans till eget arbete, låter jag vara osagt.

Lite längre in på hösten kommer släpps del 13 - 15 av Historien om Herta, och strax därefter även de avslutande tre delarna på serien. Om allt går som planerat har jag en helt tom kalender efter 1 november och det känns väldigt spännande. Flera förlag har hört av sig med förslag och idéer och nu gäller det att välja den som jag tror jag kan skriva bästa möjliga historia tillsammans med.

Oavsett så kommer jag fira höstens boksläpp med flera fina utlottningar, både av egna och andras böcker. Håll utkik i nyhetsbrev och på sociala medier. Tusen tack för att ni läser mina böcker och njut av våren!

Kram från Anna