Gå tillbaka till webbplatsen

Grunewald - mentalt i allafall

Utanför Berlin ligger skogsområdet Grunewald, med snirklade stigar genom både löv- och barrskog, sjöar och klippor, och ett rätt stort antal vildsvind som man behöver akta sig för. Eller om det är Berlin som ligger utanför Grunewald, så kunde det ju lika gärna vara. Oavsett - den följetong jag jobbar med nu utspelar sig delvis i den vackra skogen. Eftersom jag är svag för det tyska språket - och eftersom utbudet av publiceringsmöjligheter är betydligt större i Tyskland än i Sverige, skissar jag nu på min första följetong på tyska! Ni ska inte vara oroliga, jag har hjälp med att språket så att det blir korrekt men framförallt är det roligt att få skriva om karaktärer på annan mark än min egen! En hjältinna som står med fötterna i den mjuka mossan med utsikt för Grunewaldsee är en skön omväxling till den just har cyklat omkring på Malmös gator. Så får vi se vad den tyska redaktören säger ... Det får jag återkomma med. Alles gute! Anna