Gå tillbaka till webbplatsen

Frågor rörande Herta

Hej kära läsare!

Sedan igår ligger tre nya avsnitt av Historien om Herta ute i Storytels app och det är redan många som har varit inne och lyssnat och kontaktat mig med både glada utrop och undranden. Så underbart roligt att Herta når fram till er och att ni tycker om att läsa/lyssna på hennes historia.

En fråga som jag ser ställs, inte till mig, men till Storytel, är varför inte alla avsnitten släpps på en gång, dvs avsnitt 7 - 12, utan enbast 7 - 9. Det beror helt enkelt på att jag fortfarande arbetar på avsnitt 10 - 12. Då suget efter flera avsnitt om Herta har varit så stort beslöt vi oss för att släppa tre avsnitt åt gången, så att man som läsare inte behöver vänta så länge som ett år mellan släppen. Istället går det ca 5 - 6 månader innan vi kan släppa ytterligare tre avsnitt. I skrivande stund har vi planerat att släppa 18 avsnitt i allt med sista släppet hösten 2023.

När jag började skriva på Historien om Herta hösten 2020 hade jag så klart ingen aning om hur böckerna skulle tas emot. Det jag visste att jag ville var att berätta en kvinnas historia och hennes resa från att vara piga till att blir en yrkeskvinna i ett samhälle som stod under stor förändring. Jag ville också förmedla en bild av den sjukdom som orskade så mycket skada vid denna tid i vår historia, nämligen tuberkulosen. I andra säsongen av Herta har hon kommit till Köpenhamn och där ska snart en annan sjukdom börja dominera samhällsbilden, nämligen den Spanska sjukan.

Det är så innerligt givande för mig att få skriva Hertas historia. Jag ägnar många timmar åt research, både genom faktasökande i litteratur och genom att besöka muséer och platser där historien utspelar sig. Det slog mig att ni kanske skulle vara intresserade av att se bilder från min research så nästa inlägg på bloggen kommer att handla just om det.

Stort tack för att ni läser Historien om Herta och för att ni står ut med att jag inte kan skriva fler än 6 avsnitt om året ;-)

Allt gott från Anna