Gå tillbaka till webbplatsen

Frågor ... och svar!

Ibland trillar det in frågor i min inbox och jag brukar vara snabb med att svara på dem i vändande post. Ofta handlar det som var man kan få fatt i ett kapitel av en följetong som man har missat, eller var man kan köpa min böcker, men det kommer också in frågor av mer personlig karaktär. Här kommer några av dem:

Var kan jag köpa dina böcker?

Det här var faktiskt den allra första frågan jag fick efter att jag hade startat hemsidan och den gjorde mig både glad och lite generad. För just då fanns det ingen bok att köpa! Men det finns det under 2018, närmare bestämt i december. Skriv till mig om du vill skriva upp dig på en förköpslista, eller om du har lust att få ett gratis exemplar mot att du recenserar!

Var kommer ditt namn ifrån? Är vi kanske släkt?

Mitt namn kommer från min farmor. Hon spelade piano i biografer under stumfilmstiden och använde Klav som ett andra efternamn. En gift kvinna som tjänade egna pengar gjorde det gärna under ett artistnamn. Dessutom har jag fått mitt förnamn från henne och Sundbeck hennes flicknamn.

Vad har du för hundar?

Den frågan ställdes av en hund-glad kvinna som menade att alla människor som är värda att ha kontakt med har - eller drömmer om att ha - hundar. Just nu har jag hundar mest i drömmen och kan knappt sova när de skäller.

Var kan jag köpa På vänstra stranden?

Jag är ledsen men än så länge finns den endast i följetongsformat. Hör av dig till Hemmets.se så hjälper de dig hitta det du letar efter.

Hur kommer det sig att du har skrivit många följetonger men först nu kommer med en roman?

Att skriva en följetong ställer specifika krav: man ska följa anvisningar om vad man får/inte får skriva om, det ska vara i jag-form och med en kvinnlig huvudkaraktär. Dessutom ska varje kapitel innehålla ett visst antal ord och varken mer eller mindre. Sådant gillar jag - ja faktiskt sporrar begränsningar mig när det gäller att få igång fantasin. Dessutom är det relativt snabbt och enkelt att bli antagen eller ratad. Jag har haft turen att få fatt på en redaktör på Hemmes som i stort har gillat det jag har föreslagit och därför har det blivit en hel del följetonger under de senaste två åren. Men till hösten kommer som sagt romanen!