Gå tillbaka till webbplatsen

Det blåser på kontoret

För någon månad sedan blev vi med nytt kontor. Igen. Denna gång i ett vindsutrymme i vårt hyreshus i Malmö. Toppen, tänkte jag, 75 sekunders pendling med hissen. Det skulle krävas en del arbete för att få rummet trivsamt och presentabelt. Det ordnar sig, sade min man entusiastiskt. Säkert, höll jag med. Därefter satte jag mig och skrev vid matbordet som vanligt. Nu har vi haft vårt nya kontor ett tag. Väggarna har fått ny färg, taket likaså. Två skrivbord har kommit till, ett antal krukväxter, en fåtölj klädd med fårskinn. Den står precis bredvid elementet och ibland sitter jag där och redigerar text. Inte skriver, det är det för kallt för. Den låga temperaturen fungerar bättre för att rensa upp bland redan existerande text. För det blåser på kontoret, rakt in genom fönstret som bara ha en enkelt glasskiva. Några milimeter glas mellan rummet och decembervädret. Vinden går rakt genom rutan. Det ska vi lösa med en plexiglasskiva och en fordrad gardin. Säger min man entusiastiskt. Säkert, håller jag med. Just nu letar jag efter elektriska fuskbrasor på nätet, ni vet en sådan med vedträd som lyser i orange. De ger värme, det vet jag av erfarenhet, och så kan man låtsas att man sitter och skriver i ett hus på landet. För jag blir så kissnödig av att sitta och arbeta i ett kallt rum. Så måste jag pendla hem igen för det finns ingen toalett på kontoret. Och när jag har kommit in i vår lägenhet igen är där så behagligt varmt och matbordet står ju där och det hänger en adventsstjärna i fönstret över det och vips, så sitter jag och skriver i vårt matrum igen. Så kan det blåsa så mycket det vill på kontoret.