Gå tillbaka till webbplatsen

Att planera för ett nytt arbetsrum

Från december ska vi som sagt bo på landet igen. Denna gång i två små stugor på en stor tomt nära havet. När jag sitter vi vårt rymliga vardagsrum med utsikt över kyrktorn och gula bussar, kan det kännas svårt att föreställa sig livet på landet och dessutom på liten yta. Men mitt i alltihop står det faktiskt en slags present och väntar på mig. Jag ska få ett eget arbetsrum igen och det i en vinterbonad lekstuga! På tomten står nämligen en omsorgsfullt byggd lekstuga som både har vatten och el. Ni kan se den på bilden här ovanför. Just nu är den sliten både utvändigt och invändigt. Den används den mest som skräpbod och avställningsplats för redskap och trädgårdsmöbler. Golvet har gått sönder på några ställen och det är smutsigt och kallt. Men planen är att alla saker ska ut och få stå i en källare istället och att jag har en budget för att göra den lilla stugan till min egen arbetsplats. Eftersom den är så liten i formatet (knappa 8m2) räcker den budgeten både till att byta ut det gamla elelementet mot ett nytt, tapetsera om, lägga in en varm matta på golvet och sätta upp lampor och gardiner. Mitt skrivbord får precis plats med sin stol och dessutom kan jag klämma in en mindre fåtölj i ett hörn. Så faktiskt - när jag tänker efter rätt - är en flytt ut på landet också en fin ny möjlighet till arbetsro.