Gå tillbaka till webbplatsen

Vi närmar oss hösten

Vi tillbringade helgen i Köpenhamn och jag slog många lovar kring alla blomster- och grönsaksstånd vid Torvehallerne - de stora saluhallarna vid Nørreport i centrala Köpenhamn. Sådana underbara färger och former, vilket överflöd av allt det som jorden kan ge! Det laddar inför hösten och dämpar den där blåtonade melankolin över att sommaren går mot sitt slut. Det har varit en omtumlande sommar för mig och för min familj. Vi har mist är närstående, en älskad person som vi har vårdat hela våren. Hjärtat känns som en urkramad disktrasa. Och samtidigt finns glädjen över livet där, över att göra det allra bästa vi kan av vår stund på jorden, inte minst eftersom vi vet att den är begränsad.

Nu närmar sig hösten och vi ska in i rutin igen - vi är på väg att flytta tillbaka till vår lägenhet igen, barnen börjar nya skolor, min man har placerat enorma rosa liljor på mitt skrivbord för att liljor förknippar han med vår förälskelse. Luften känns högre nu, haven börjar mörkna, jag behöver leta fram mina inneskor av mocka och ha på mig när jag skriver.

Hoppas ni har det riktigt bra och att ni tar vara på livet. Kram från Anna.