Gå tillbaka till webbplatsen

Underbart är kort ... eller att organisera sitt skrivande

Min höst ser ut så här:

- Slutredigering på manus med utgivning i december

- Grovmanus på nästa bok med inlämning i december

- Fyra följetonger à 120.000 tecken

- Heltidsjobb med flexibel arbetstid

- Dyrt och heligt lovat mig själv att hålla fast i min träning för att slippa förra årets värkande rygg

När jag läser igenom dessa fem rader känner jag redan att jag kroknar något (om det nu är möjligt att krokna när man sitter hopsjunken mot kuddarna i sin säng ...). Men så sträcker jag på mig igen för jag tänker berätta för er om hur jag planerar min tid. Det gör jag nämligen i detalj och till en grad där ni kanske tänker att hon Anna där, hon verkar vara en komplett kontroll-freak på gränsen till kollaps. Men faktum är att jag själv upplever att jag har fått mycket mer tid för avslappning sedan jag började tidsplanera in i detalj. Så här ser min arbetsvecka ut:

- Måndag: 05.30 - 07.00: skrivtid (grovmanus eller följetong)

07.00 - 07.30 frukost med familjen (jag ger dem frukost, äter inte själv)

07.40 - 08. 20 träning (kort och intensivt med fokus på styrka. Lyssnar på ljusbok eller pod samtidigt.

08.30 - 08.50: snabb dusch och klädsel hemma

09.00: frukost vid skrivbordet på jobbet samtidigt som dagens arbete börjar

17.00: avslutar på jobbet, hämtar barn på skolor

17.30 - 19.30: familjetid med middag, lek, bad och nattning

19.45 - 21.15: skrivtid (redigering av manus eller följetong)

21.15: tid för min man och mig: vi ser ett avsnitt av en dokumentär eller serie tillsammans, gör kvällsyoga tillsammans, dricker ett glas vin och berättar dåliga historier eller vad vi nu har lust att göra

22.00: tandborstning och god natt

 

Så där håller jag på fyra dagar och kvällar per vecka. På fredagarna ägnas hela kvällen åt familjen, lördagarna är min lataste dag utan något planerat än vad som sker på impuls och söndagarna tillbringas i naturen med ett skrivpass på kvällen. Det innebär att jag har minst 12 timmars koncentrerad skrivtid per vecka och det fungerar faktisk fint för mig. Kort och koncist hänger min hjärna med på och jag sitter aldrig med en text längre än 90 minuter i taget.

 

Så framåt mot hösten och jag hoppas att min planering ska lyckas hålla mig i handen hela vägen in i mål.

 

- Måndag: 05.30 - 07.00: skrivtid (grovmanus eller följetong)

07.00 - 07.30 frukost med familjen (jag ger dem frukost, äter inte själv)

07.40 - 08. 20 träning (kort och intensivt med fokus på styrka. Lyssnar på ljusbok eller pod samtidigt.

08.30 - 08.50: snabb dusch och klädsel hemma

09.00: frukost vid skrivbordet på jobbet samtidigt som dagens arbete börjar

17.00: avslutar på jobbet, hämtar barn på skolor

17.30 - 19.30: familjetid med middag, lek, bad och nattning

19.45 - 21.15: skrivtid (redigering av manus eller följetong)

21.15: tid för min man och mig: vi ser ett avsnitt av en dokumentär eller serie tillsammans, gör kvällsyoga tillsammans, dricker ett glas vin och berättar dåliga historier eller vad vi nu har lust att göra

22.00: tandborstning och god natt

Så där håller jag på fyra dagar och kvällar per vecka. På fredagarna ägnas hela kvällen åt familjen, lördagarna är min lataste dag utan något planerat än vad som sker på impuls och söndagarna tillbringas i naturen med ett skrivpass på kvällen. Det innebär att jag har minst 12 timmars koncentrerad skrivtid per vecka och det fungerar faktisk fint för mig. Kort och koncist hänger min hjärna med på och jag sitter aldrig med en text längre än 90 minuter i taget.

Så framåt mot hösten och jag hoppas att min planering ska lyckas hålla mig i handen hela vägen in i mål.