Gå tillbaka till webbplatsen

Tillbaka vid skrivbordet

Nu börjar min arbetshöst! Semestern har varit precis det som jag hoppades på: avkopplande och uppladdande. Jag har kopplat av från arbetsdator, arbetstelefon, sociala medier och alla tankar på arbete. Det har varit min första riktiga semester på över två år, den var efterlängtad och välbehövlig. Och i förra vecka så hände precis det jag önskade mig: Både min man och jag började längta efter att få jobba igen! Kan man tänka sig en bättre avslutning på en ledighet?

Jag började min arbetshöst genom att springa genom staden i de tidiga morgontimmarna, sedan skjutsade jag barnen till respektive fritids och förskola. Att vrida om nyckeln till kontoret och mötas av ett välstädat skrivbord och alla gröna växter jag har här upp var en väldigit härlig känsla. Nu står fönstret öppet mot den varma dagen, jag har gjort ett dagligt arbetsschema för veckan och betar av uppgift efter uppgift med Pomodoro-systemet. Känner ni till det?

Det är enkelt: 25 minuters fullt fokus på en bestämd arbetsuppgift och därefter 5 minuters paus. Upprepas under hela arbetsdagen. För mig, som är en sprinter snarare än en maratonlöpare när det gäller att arbeta effektivt så fungerar Pomodoro-systemen så fint. Och 25 minuter räcker längre än vad man tror! Jag använder mig av en Pomodoro app på min telefon och den signalerar både när det är dags att arbeta och när det är dags att ta en paus. Och pauserna fyller jag med lite gymnastik, titta på utsikten från sjätte våningen, läsa några rader i en bok eller brygga en färsk kopp kaffe.

Prova gärna - kanske kan det vara just den nyckeln som ni letar efter när det gäller att arbeta effektivt.

Här kommer en länk till själva tekniken: https://en.wikipedia.org/wiki/Pomodoro_Technique

Samt till några olika pomodoro appar: https://zapier.com/blog/best-pomodoro-apps/

Önskar er en produktiv start på arbetshösten!