Return to site

Til mine danske læsere - en opdatering

Kære I, som læser og lytter, til Herta på Mofibo.

Jeg har fået henvendelser, af læsere der undrer hvor mange afsnit Herta-serien egentlig har, og jeg kan sagtens forstå at det er lidt forvirrende. Serien er nemlig skreven i 18 korte afsnit à 3 timers læsning/lytning. I Sverige er 12 af disse afsnit publicerede, og de resterende 6 kommer på appen her under efteråret/vinter.

I Danmark, (og også i andre lande), har man valgt at sætte flere afsnit sammen til en længer fortælling. Derfor består Herta 1 af afsnit 1 - 6, Herta 2 af afsnit 7 - 9, og her i ugen publicerede, Herta 3 af afsnit 10 - 12. Jeg kan sagtens forstå hvis man synes at det hele afsluttes lidt vel abrupt hver gang. Det beror jo altså på, at det i originalteksten er et afslut på en lille del af historien, og ikke tenkt som afslut på de sammensatte dele.

Jeg er virkelig glad over at I tager Herta til hjertet i Danmark. Det har betydet meget for mig at få læse mig ind på bland andet Rigshospitalets historie (hvor min mand er født), udbredelsen af den Spanske Syge (som tog min svigerfars bedstemor og gjorde 7 børn moderløse) og ikke mindst systemet for at uddanne sygeplejersker i Danmark. Min svigermor er uddannet sygeplejerske fra Kommunehospitalet på Farimagsgade i København og en del av hendes fortællinger fra den tid er kommet med i Historien om Herta.

Bedste hilsen,
Anna