Gå tillbaka till webbplatsen

Söndag och sista kapitlet

Hej kära ni! Tack för fina meddelanden rörande Engelsk Höst! Jag blir så glad när jag hör från er, gladare än ni kanske tror. Jag har också fått en förfrågan om mitt namn och det ska jag berätta mer om någon gång i veckan som kommer. För just nu (med lite fusk i from av bloggande som ni ser), sitter jag och boxar med sista kapitlet av Johanna på Klarudden. I morgon måndag ska det skickas till en vänliga redaktör på ett bokförlag, som redan har givit mig feedback på historien och pekar i vilken riktning jag kan gå för att få ihop manusets alla trådar. Nu ska det allra sista samla sig i det sista kapitlet och vi ska få en avslutning som är trovärdig, tillfredsställande och helst så fri från floskler som möjligt. Jag stirrar och stirrar och stirrar på texten. Om någon tror att det är en metod för produktivitet kan jag säga ... att nej, det är det inte. Den stirrar liksom tillbaka utan att det händer ett smack. Dessutom är det midsommarafton. Ja inte här, men i manuset. Det gör att sommarlängtan slår över mig trots att oktober är en av mina favorittider på året. Jag tror att jag får låta det spöregna, så kanske det blir lättare att hitta orden och komma till skott - eller avslut.