Gå tillbaka till webbplatsen

Söndag för eftertanke

Så kom snön även till södra Sverige och vi vaknade upp till en vintervärld. Barnen är ute och bygger snögubbar och åker pulka, jag ligger i sängen och tänker på vad det nya året har inneburit hittills och vad som ligger framför oss. Min roman Johanna på Klarudden släpptes i början av januari och det har inneburit att jag har kommit i kontakt med många nya människor, främst över sociala medier. Det är så fint att en bok blir en bro till en annan person, som man kanske aldrig annars skulle fått kontakt med.

Extra roligt är det att jag har möjlighet att lotta ut några böcker då och då och det gör mig så glad att kunna göra det. Igår drog jag fem nya namn i januaris utlottning och Bettina, Ann, Lollo, Anette och Lotta får varsitt exemplar i brevlådan i veckan som kommer. En ny utlottning är på gång redan i februari så då finns det en ny chans.

Nu är det bara några få dagar kvar av januari, vilket för mig betyder att jag ska göra det allra sista för att avsluta på min arbetsplats för att sedan ha tjänstledigt och kombinera eget arbete med det att hjälpa en familjemedlem genom en sjukdomsperiod. Jag har många känslor inför detta men ska jag sammanfatta det är det nog mest tacksamhet: tacksamhet över att jag har en arbetssituation där en sådan förändring är möjlig och över att jag har en familj för vilken det är en självklarhet att ställa upp för den som behöver. Dessutom får jag gå en vår till mötes på landet istället för i en stad och redan nu tänker jag på körsbärsblomstren som väntar där under snötäckta knoppar.