Gå tillbaka till webbplatsen

Lagar mat - och redigerar

När jag har perioder med extra mycket arbete, styr jag rakt ut i köket så snart jag kommer hem. Där lagar jag varm mat från scratch, helst fransk och baserad på grönsaker. Så är det också här i början av juni. Trots värmen som ligger som ett lock över oss står jag vid gasspisen och rör i järngrytor och hackar paprika och lök på vårt stora skärbräde. Jag tänker bäst antingen när jag lagar mat eller när jag är ute och vandrar. Eftersom det är för varmt och jag har för lite ledig tid för att ge mig ut på en vandring är det matlagning som gäller just nu. Så kan sköta mitt arbete och dessutom göra den tredje omgången av redigering av Johanna på Klarudden som ska vara klar 15 juni. Nu ska jag gå ännu en omgång i boxningsringen med mina huvudkaraktärer, så att de blir "så riktiga" människor som möjligt och sedan går manuset tillbaka till förlaget. Fram till det är klart kommer en hel del tomater skållas och hackas i det här köket, fänkål skivas så tunt som möjligt och purjolök snittas och sköljas under rinnande vatten. Efter 15 juni blir det fryspizza och folköl.