Gå tillbaka till webbplatsen

Ett nytt arbetsrum - fortsättning

Efter att ha landat säkert ifrån vår resa till London, använder jag en bra stund av söndagen på att planera vidare för mitt nya arbetsrum, eller snarare arbetsstuga. Eftersom hyran för den är så låg och den är så pass skruttig såsom den ser ut nu, kommer jag att lägga ner lite tid och pengar på renovering. Jag använder mig av nyanserna i bilden ovan som inspiration och om allt går som det ska kommer stugan att vara färdig innan jul, eller i alla fall efter nyår.

En målarfirma kommer att gå över alla detaljer invändigt med gräddvit färg, samt tapetsera om. Tapeten jag har valt heter "Söndagsmorgon" av Josef Frank och är mjukt blommig i pastellfärger. Mitt enkla skrivbord i bambus tar jag med mig men jag tänkte försöka hitta en riktigt fin stol till. Eftersom det lilla huset står på en betonggrund är golvet kallt. Jag har hittat en havsgrön matta med tjock lugg på ikea som jag tänker kan vara underbar att borra ner kalla tår i.

En släkting har skänkt mig en fåtölj att ställa i rummets ena hörn, med en ny pläd i kommer den att passa in i rummets ljusa färgskala. Det jag saknar nu är ett litet bord att ställa några gröna växter på samt belysning. Växter ger liv åt rum och jag har svårt att vara utan dem.

Utsida av huset klarar jag själv - att borsta med stålborste och sedan lägga på ett nytt lager Falu rödfärg samt bättre på de vita detaljerna på verandan och runt fönstren, det är ett jobb i min smak. Det är finliret jag har svårt för. Oavsett - nu börjar jag glädja mig på allvar :)