Gå tillbaka till webbplatsen

Ett första besök i "arbetsstugan"

Well .... som en ovanligt positiv person i min närhet sade idag: Här finns ju väldigt mycket plats för förbättringar!

Efter att ha kört genom ett decemberdis som gjorde att hela bygden verkade ligga i skymning fast klockan bara var lite efter lunch och därefter ha vadat genom en trädgård full av nedfallna äpplen och mängder av våta löv var det ingen lisa att hitta en utkyld liten stuga som var full av skräp (som i gamla parasoll, gräsklippare, utedynor, sängar, leksaker m.m.)

broken image

Men - dörren gick att låsa upp, taklampan fungerade, kallvattnet kom rinnande när jag vred på kranen och vi såg varken till musspillning eller småkryp. Dessutom luktade det inte unket och instängd, en lätt doft av motorolja kanske, men den går väl att vädra ut.

broken image

Det finns en liten veranda - just nu lika överbelamrad av saker som själva stugan - men det kan städas upp och snyggas till och när värmen kommer kan man sätta krukor med styvmorsviol och förgätmigej där ute. (Håll fast i den bilden, sade min man. Håll fast i den!)

Jag håller fast i den bilden och i morgon går igång med att tömma stugan och se vilket skick den då är i. Andas in, andas ut och hoppas på det bästa. Hoppas ni har en fin första advent.