Gå tillbaka till webbplatsen

En helg med nytt manus

Solen strålar över staden och både fönster och balkongdörrar står på vid gavel och släpper in både ljus och ljud. Jag har en helg ensam med ett av mina barn och vi njuter av att ta det långsamt och slappna av. Jag är på sluttampen den slutliga redigeringen av Johanna-manuset men skriver parallellt på ett nytt. Det är nämligen någonting som passar mig - att hålla på med många olika saker samtidigt. Att kunna varva mellan nästan tomma dokument, med plats för fantasi och idéer, och överfulla sådana, med röda kommentarer i marginalen. Det nya manuset bygger liksom Johanna-romanen, på en tidigare följetong. Men jag jobbar även, lite i smyg så där, på ett barnboksmanus. Bara som ett försök. Jag såg en kort film med Roald Dahl och vissa saker han sade väckte tankar i mig, tankar jag genast fick lust att undersöka. Se gärna den lille filmen, den har sådant lugn och sådan känsla för en person och för arbetsro!