Gå tillbaka till webbplatsen

Böcker som kan skapa form för det egna skrivandet

Jag funderar en hel del över form, i alla möjliga sammanhang. Formen för hur man utför ett arbete, formen för arbetet i sig självt, formen för ens vardag. Formen som är kärlet som annat kan vila i. Eftersom skrivandet tappar in i ens fantasi och kreativitet, har jag behov av att sätta dessa i en uttalad form. Jag gör det genom de tidsscheman som jag har skrivit om tidigare, men jag gör det också genom att ta avstånd från skrivandets kreativa process och betrakta den från en annan vinkel: praktiskt, taktiskt och som en entreprenör.

En författare som hjälper mig med detta är Joanna Penn.

Joanna bor i Bath, har läst teologi vid Oxford och är författare till både fiktion och faktaböcker. Jag bokstavligen snubblade av hennes böcker eftersom min man hade köpt två av dem till mig i present och lagt på hallmattan. Nu har jag läst både "How to market a book" och "How to make a living with your writing" och tycker att bägge är så informationsrika, tydliga och lite sådär engelskt torra som jag gillar. Joanna målar inte upp storslående scenarior där skrivandet står centralt, utan informerar om hur man kan få en vardag med skrivandet som huvudsyssla, att fungera. På ett praktiskt sätt upplyser hon om hur hon får tid, ekonomi, kreativitet och resten av livet att hänga ihop. Kanske kan hennes böcker vara något för mina skrivarkollegor där ute?

Joanna hittar ni på The Creative Penn.