Gå tillbaka till webbplatsen

Att skriva på två manus samtidigt

Jag läste en intervju med Danielle Steel för någon tid sedan och stirrade på hennes beskrivning av hur hon jobbar med flera olika manus på samma gång. I mitt huvud fick jag en bild av en rödhårig kvinna framför fyra uppslagna lap-tops, skrivande ett ord på varje som om hon spelade på en flygel. Själv blir jag korsögd vid tanken. Säkert är hennes arbetsgång annorlunda än i min bild, men ändå! Att kunna hålla reda på karaktärernas utveckling, intriger och undertext. Bara det att redigera en reda skriven historia och samtidigt skissa på nästa manus gör mig närmast yr. Fick dock inspiration från den här charmiga författaren som visar på sina klipp-och-klistra billboards för att hålla karaktärerna levande i sitt huvud och inte få till någon som har svart hår i en scen, brunt i en annan. Får inte linken att fungera men antingen kan ni klippa och klistra i en ny browser, eller söka på Stephanie London på youtube.

www.youtube.com/watch?v=0TJdso1RalQ