Gå tillbaka till webbplatsen

Att skapa ett rum för skrivandet

Ni som har hängt med på bloggen ett tag vet att vi under våren och sommaren är på annan ort för att hjälpa en släkting som är sjuk. Det innebär att en liten arbetsstuga står till min rådighet, en stuga som jag hade trott att jag kunde börja arbeta i redan i februari men där ett ruttet golv och trasiga element satte stopp. Sedan kom en massa annat i vägen men nu är vi på gång igen. I dagarna får stugan ny tapet. Jag hade tänkt att det skulle bli Josef Franks "Söndagsmorgon" men istället blev det Stig Lindsbergs "Poème d´amor i blekt gröngrått. Skapad för NK 1947 och underbar är den! I morgon eller övermorgon är tapetserandet klart, så ska golv läggas, lister spikas på plats, nytt element fästas i väggen och sedan är det klart - inte för att flytta in men för att inreda. Redan i december sade min man: tänkt dig krukor med styvmorsviol och förgätmigej utanför verandan, och oj som jag har hållit fast i den bilden. Nu börjar vi dock närma oss mål och det känns så härligt. Om någon vecka ska skrivbord och stol, fåtölj och matta på plats och sedan har jag min arbetsplats klar för att börja böka med redigeringen av nya manuset.