Gå tillbaka till webbplatsen

Att ens tänka på att börja redigera

I mitten av mars nästa år ska jag ha ett manus redigerat och klart. Jag har fått tre A4 sidor med förslag till förändringar. Därför ligger jag nu i sängen. Eller nja, inte för att jag ska redigera eller för att jag har fått förslag till förändringar utan mer för att det är så mörkt ute och jag behöver samla kraft. Julhelgsdekorationerna poppar upp där ute likt skira blommor i en vårbacke men samtidigt slår regnet mot rutan och arbetsveckans sista skälvande timme är just förbi. Jag ligger i sängen med en filt över mig, ett glas vin på nattduksbordet och det utskrivna manuset i min väska vid fotänden. Där får det faktiskt ligga nu, en vecka eller två, för jag ska skriva ny följetong och låtsas att det är mycket längre till mitten av mars än det är. Men bara jag får en rejäl middag, en film och fler timmars sömn än jag brukar hinna med, då ska ni se att redigeringen kommer igång och kör som ett japanskt höghastighetståg på en nylagd bana. Eller? Det tänker vi inte på just nu, känner bara filten över kroppen och tar en liten sipp av fredagsvinet.