• Bio

  ASK

  Feel-good för fler!

  Anna Sundbeck Klav skriver feel-good med hjärta och hjärna. Hjältinnorna rör sig från svenska landsbygden till klotets metropoler och tillbaka igen. Förkärleken för öar finns där - Öland, Väddö, Orust liksom Manhattan, Capri och Korsika.

   

  Hjältinnorna renoverar badrum, låter sig fotograferas i siluett mot London Eye, gräver i myllan, dricker lättöl och champagne. De är starka, bräckliga och charmiga - precis som sina läsare. De tar itu med orättvisor, omplanteringar, omaka par och obstinata män, om ej nödvändigtvis i den ordningen. Inget är för svårt, för lerigt eller för känslofyllt.

   

  Efter att ha skrivit ett antal följetonger för veckotidningarna, finns nu romanen Johanna på Klarudden utgiven av HarperCollins Nordic och ljudböckerna Engelsk höst och

  På vänstra stranden, utgivna av Saga Egmont, ute i handeln nu.

 • Anna hälsar

  Blogg och nyhetsbrev

  August 19, 2019
  Vi tillbringade helgen i Köpenhamn och jag slog många lovar kring alla blomster- och grönsaksstånd vid Torvehallerne - de stora saluhallarna vid Nørreport i centrala Köpenhamn. Sådana underbara färger och former, vilket överflöd av allt det som jorden kan ge! Det laddar inför hösten och dämpar...
  August 10, 2019
  I augusti vilar vi en smula. Juli har varit hektisk på många olika sätt. En återflyttning till vår egentliga bostad står för dörren och har behövt förberedas, barnen har stått i kö för nya skolor vilket har skapat en del osäkerhet och för mig väntar ett annorlunda jobbår. Inte bara ett utan två...
  Ljuvliga sommar - ljuvliga Öland! På torsdag den 11 juli står jag i Borgholms bokhandel mellan 11 - 15 och signerar Johanna på Klarudden. Kom gärna förbi!
  June 25, 2019
  För några dagar satt jag och arbetade på en av scenerna i manuset "Vinter på Klarudden" - en uppföljare till Johanna-boken. Scenen utspelar sig i ett högt rosa hus i Karlskrona, ett hus som jag har varit på besök i en gång för länge sedan och från vilket jag minns en glittrande kristallkrona, en...
  Häromdagen fick jag ett så fint meddelande över Instagram: "Jag har lyssnat på mysiga Johanna på Klarudden och den är en alldeles utmärkt bok att sparka igång sommaren med. Jag älskar att huvudkaraktärerna är medelålders och att det finns så många härliga miljöer i historien." Det där med att anv...
  More Posts
 •  

  Smått smakar gott, mindre smakar mer
  En liten dos i sänder så man suktar efter mer

   

  Bo Kaspers Orkester

   

 • Aktuellt

  Johanna på Klarudden

  Mitt i skilsmässa och uppsägning, söker Johanna vila i sin farbrors hus Klarudden på Öland. Men ett hus utan värme och rinnande vatten är någonting helt annat i mars än i barndomens somrar. Hon distraheras av den enerverande men charmiga grannen Niklas och lyckas få i uppdrag att intervjua Ölands mest eftertraktade ungkarl. Snart är en karusell igång där Johanna inte har tid att tänka på mycket annat än att hålla sig kvar i sitsen. Dessutom får hon oväntat besök. Vila får hon göra en annan gång ...

   

  Johanna på Klarudden är utgiven av HarperCollins Nordic och finns från och med januari 2019 som bok och e-bok hos alla större bokhandlare på nätet. Från maj hittar ni den även som ljudbok.

   

  Läsaromdömen:

  "Johanna på Klarudden är en härlig feel-good roman."

  "Stilsäkert berättat om uppbrott och om att våga ta nya chanser i livet."

  "Jättemysig feelgood roman. Rekommenderar den varmt!"

  " ... en alldeles utmärkt bok att sparka igång sommaren med."

  "Varm feelgood med både charm och nostalgi. En riktigt välskriven bladvändare som raskt förflyttar dig till ljuvliga Öland."

   

  På vänstra stranden

  Rita är i Paris för att utveckla sitt manuskript. Hon har fått ett stipendium på 2 månader samt en minimal våning med utsikt över en grå bakgård. På tåget ned möter hon den yngre mannen Pelle, som visar sig bli en rolig bekantskap. Husets värd, Monsieur Belloy, verkar närmast motarbeta Ritas vistelse i ljusets stad men hon hittar en vän i den blomälskade grannen Marguerite.

   

  Läsaromdöme: "charmig, lättläst och småunderhållande" "Jag vill absolut läsa mer av Anna Sundbeck Klav!"

   

  PÅ VÄNSTRA STRANDEN finns LJUDBOK hos de stora återförsäljarna från och med den 6 november 2018.

   

   

  Engelsk Höst

  Trött på hängiga tonåringar och svenska skolreformer, säger engelskläraren Lena upp sig med ett brak. Istället tar hon plats som hushållerska hos ett äldre par på engelska landsbygden. Men drömmen om att få komma till ett välskött hus i en exemplarisk trädgård, byts snart ut med verkligheten av att ha ansvar för ett kaotiskt ruckel bebott av två förvirrade personer. Dessutom behöver hon handskas både med en ovanligt irriterande trädgårdshjälp såväl som med parets vuxna barn. Barnbarnet James blir hennes vän och låter henne få ta del av familjens hemligheter.

   

  Läsaromdöme: "Engelsk höst är en riktig pärla i kortroman-format. Jag tycker att den är så varm och mysig."

  "Underhållande och charmig"

   

  ENGELSK HÖST finns som LJUDBOK hos de stora återförsäljarna från 6 november 2018.

  Sol i sinne

  Systrarna Hanna och Klara har flytt storstaden för att öppna pensionat på Gotland. Men redan på invigningskvällen stöter de på problem i form av en objuden gäst som kräver sin andel i huset. Ska de lyckas med sin dröm om att skapa ett sommarparadis på ön eller ska pensionatet gå i stöpet?

   

  SOL I SINNE skrivs direkt för LJUDBOK och beräknas finnas i handeln sommaren 2019

  Bageriet i björkens skugga

  Carolin har kommit tillbaka till sin födelseort efter att ha praktiserat på en reklambyrå i London och hon behöver ett jobb - nu! Men i den lilla småstaden finns knappt några jobb att få, allra minst inom reklambranschen. Det enda hon kan hitta är ett bageri som söker extra hjälp i kassan. Och visst, sälja lite bullar kan hon väl så ut med samtidigt som hon söker jobb i Stockholm. Men att jobba i bageriet visar sig vara betydligt knepigare än så - både med försupna bagare, ambitiösa konditorer och kunder som har en märklig relation till den stora björken närmast skymmer bageriet från gatan.

  Om Carolin tyckte att hon fick nog med utmaningar på en London firma med högt tempo, var det knappast något i jämförelse med vad som väntar henne i ett bageri i en svensk småstad.

   

  BAGERIET I BJÖRKENS SKUGGA skrivs direkt för LJUDBOK och beräknas finnas i handeln sommaren 2019.

 • Livet är inte bara en lek...

  ...det är äventyr också.

   

  Välkomna att läsa ett utdrag ur

  "Johanna på Klarudden"

   

   

   

 • Utdrag

  ur romanen Johanna på Klarudden

  "Jag skulle behöva dra åt några av muttrarna här" sade Nils. "Om jag kommer upp i slutet av veckan, är du kvar då?"

  "Jag kan väl dra åt några muttrar själv", log Johanna. "Men jag antar att vad du frågar mig är hur länge jag har tänkt stanna kvar? Du får väl titta efter om det kommer rök ur skorstenen. Om det gör det, ja då vet du att jag är kvar."

  "Har du semester den närmaste tiden då", frågade Nils dröjande.

  "Det skulle man kanske kunna säga." Johanna drog ett djupt andetag. "Långtidssemester. Jag har precis blivit uppsagd från det arbete jag har haft i närmare 15 år. Dessutom ligger jag i skilsmässa och har inte riktigt någonstans att bo, förutom i min och min mans gemensamma våning. Och det känns lika lockade som att bo utomhus."

  "Oj", sade Nils och böjde sig snabbt ner över haspen igen, uppenbarligen inte beredd på hennes plötsliga meddelsamhet.

  "Ja, ja, allting förändras, säger de visst", sa han sedan. "Det är bara att följa med strömmen och komma vidare eller kämpa emot och bli stående på samma plats."

  Johanna tittade förvånad på honom.

  "Så är det kanske. Oavsett, nu är jag här så får vi se vad de leder till."

   

  Medan Nils gick tillbaka mot sitt Solhem stod Johanna kvar vid grinden och tittade ut över landskapet där det sista solljuset var på väg att försvinna och skymningen snart skulle övergå i kväll. Även om hon var van vid att bo nära havet i Göteborg så var det här något helt annat. Himlen och havet verkade komma mycket närmare inpå, och att titta ut över åkrar och ängar gjorde att det kändes lätt att andas. Just nu var det precis vad hon behövde: att få andas lugnt och djupt och ifred. Dessutom kunde hon se kvällens första stjärnor göra sig synliga över havet. Det var en ensam och skör upplevelse, att få stå där vid grinden och se hur kvällen lade sig över Öland. Först när kylan letade sig igenom kängornas sulor och stack i hennes fötter, vände hon om och gick tillbaka in i huset.

   

   

   

   

   

 • Kontakt

   

  HÖR AV DIG...

  om du har något på hjärtat, stort som smått ...

   

All Posts
×